Руски журналист за посещението на Путин в Монголия: Отиде там с една-единствена и много важна цел

Wikimedia Commons
share

Посещението на руския президент Владимир Путин до Монголия в началото на този месец е включвало среща и с местни шамани, които „да благословят“ използването на ядрени оръжия, ако се стигне до такъв вариант.

В статия на сп. „Шпигел“ руският журналист Михаил Зугар се позовава на източници от Кремъл, които разяснили защо Путин е избрал да посети Монголия – страна, която Москва традиционно не брои за свой ключов геополитически съюзник.

Зугар напомня, че това е едва третото посещение на Путин до Монголия за десет години.

Путин пристигна в Монголия на официално посещение

„За никого не е тайна влечението, което има Владимир Путин към окултното и мистичното. Очевидно той съчетава православния мистицизъм с традициите на паганизма“, пише в статията си Зугар.

В Москва се носи слухът, че Путин се нуждае от благословията на шаманите, за да използва ядрено оръжие. Без тяхното одобрение, той не би дръзнал да предприеме такава крайна стъпка от страх да не разгневи духовете. И доколкото знам, той се е завърнал от Монголия удовлетворен, допълва още руският журналист, който в момента живее и работи в Нидерландия.

Един от бившите речописци на Путин – Абас Галямов, също е споделял публично за слуховете, че руският президент вярва в съществуването на езотерични сили и е поддържал контакти с шамани и други езически жреци.

Водещи новини

Още новини