След срещата на Байдън и Стармър: Няма разрешение Украйна да използва далекобойни оръжия срещу Русия

Gettyimages
share

Лидерите на Съединените щати и Великобритания се срещнаха в Белия дом, като позволението за украински удари по руска територия беше един от основните въпроси, предаде NOVA. Джо Байдън и Киър Стармър отново изразиха подкрепа за Украйна, но не обявиха промяна в политиката. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14603

Киев и в момента разполага с ракети, които имат възможност да нанасят удари на стотици километри от границата. Но западните им съюзници ограничават употребата им само на територията на Украйна. В четвъртък Владимир Путин каза, че позволението би променило изцяло характера на конфликта и ще означава пряка намеса на НАТО във войната. На срещата във Вашингтон лидерите настояха, че думите на Путин не са променили решенията им. 

Зеленски се опитва да убеди САЩ да позволят удари по-дълбоко в Русия

“Има само една причина, поради която ни се налага да водим тези разговори - незаконната инвазия на Путин в Украйна. И най-бързият начин да се реши проблема очевидно е той да сложи край на това. Ние подкрепяме Украйна и за нас тази позиция е много, много важна. Днес имахме възможност да говорим не за едно конкретно решение или тактика, а за цялостната стратегия по отношение на Украйна", сподели премиерът на Великобритания.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14603

Водещи новини

Още новини