Русия: Превзехме още едно село в Покровското направление в Украйна

Getty images (архив)
share

Русия обяви, че е превзела още едно село в Покровското направление, което е най-горещият участък от фронта, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14527

Руското министерство на отбраната каза днес в дневната си сводка, че е превзето сЖуравка, на десетина километра западно от Покровск.

Украинският град, който е важен транспортен възел, в момента изглежда основната цел на руското настъпление в източната Донецка област.

Вчера евакуирането на хора с влакове от Покровск бе спряно, тъй като според властите това вече е много опасно, в момент, когато руската армия е на десетина километра от града.

Спряха евакуаирането от Покровск с влакове заради приближаването на руската армия

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна Олександър Сирски от своя страна увери, че руската армия не е напреднала с нито един метър към Покровск през последните шест дни.

Днес руското министерство на отбраната обаче съобщи за общо седем превзети села в Покровското направление през последната седмица.

Двама цивилни са били убити, а 12 - ранени, при руски обстрели по Донецка област вчера, предаде Укринформ, като се позова на ръководителя на регионалната военна администрация Вадим Филашкин.

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14527

Водещи новини

Още новини