В Чечения хващат гейове и ги пращат в Украйна

Getty images (архив)
share

За масови арести на гейове в автономната южна руска република Чечения съобщи киевската медия УНИАН.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14520

"Според правозащитна организация силите на реда и "доброволни формирования" задържат мъже с нетрадиционна сексуална ориентация и ги пращат на фронта в Украйна", добави медията.

"Доказани са седем случая, като първите два са отпреди официалното обяваване на мобилизацията в Русия (21 септември 2022 г.)", посочи още изданието.


"В началото на тази година бяха арестувани трима мъже. Всички те бяха изпратени по бойните полета. Един от тях загина. Съдбата на останалите двама не е известна", допълни УНИАН.

"Арестувани гейове често стават обект на изнудване. На хомосексуалиста му се "предлага": Или заминаваш за Украйна, или те слагаме в следствения арест при закоравелите закононарушители. Те много бързо ще разберат за това, че не ти харесваш да спиш с жени и знаеш много добре какво ще последва", написа още медията.

"Правозащитниците също разказаха, че от четирима мъже са искали откуп в пари. Те обаче е трябвало да облекат униформите. Исканата от тях сума е била 1,5 милиарда рубли (около 16 500 щатски долара) на човек", добави УНИАН.  

Путин към елитни бойци в Чечения: Докато имаме мъже като вас, Русия е непобедима

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14520

Водещи новини

Още новини