Володимир Зеленски: Наши военни действат на територията на руската Курска област

Getty images (архив)
share

Украинският президент Володимир Зеленски потвърди днес, че военни от страната му действат на територията на руската Курска област, предаде АП, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14282

Държавният глава и върховен главнокомандващ направи това в публикация в канала си в "Телеграм", в която похвали войниците и командирите на страната "за тяхната непоколебимост и решителни действия", като не даде повече подробности за нахлуването.

Зеленски добави, че Украйна ще предложи хуманитарна помощ в региона, като заяви, че на правителствените служители е било възложено да подготвят хуманитарен план за територията.

По-рано днес главнокомандващият украинската армия генерал-полковник Олександър Сирски заяви, че Киев контролира около 1000 квадратни километра от руската Курска област.

От своя страна Службата за сигурност на Украйна (ССУ) заяви, че Москва се опитва да обвини несправедливо силите на Киев във военни престъпления на фона на продължаващото навлизане в руската Курска област. В канала си в "Телеграм" ССУ написа, че разполага с информация, която показва, че Москва може да разиграе нападения, за които да обвини Киев.

Губернаторът на Курска област Алексей Смирнов заяви, че украинските сили са използвали снаряди с химическо оръжие по време на нахлуването си там.

ВСУ показаха как хвърлят руския флаг от село в Курска област

Руските сили продължават да се борят да отблъснат най-голямото нахлуване на Украйна от началото на войната през февруари 2022 г.

Владимир Путин се закани люто за настъплението на Украйна и обяви следващите си ходове

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14282

Водещи новини

Още новини