Владимир Путин се закани люто за настъплението на Украйна и обяви следващите си ходове

Gettyimages
share

Руският президент Владимир Путин потвърди, че иска да "изтласка" украинските сили, които на 6 август нахлуха в Курска област, предаде Франс прес. Това е най-мащабното нахлуване на украински военни части на руска територия от началото на войната през февруари 2022 г.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14282

„Основната задача на министерството на отбраната несъмнено е да изтласка врага от нашите територии“, каза Путин по време на среща с висши служители по сигурността и областни губернатори, излъчена по руската телевизия. „Врагът се стреми да подобри преговорната си позиция в бъдеще“, добави той, обвинявайки Киев, че „изпълнява волята“ на Запада.

Руският президент допълни, че украинската инвазия в Курска област е опит да бъде спряно руското настъпление в Донбас.

Според Путин украинското настъпление на руска територия е опит на Киев да подкопае стабилността на Русия, но „той няма да е успешен“.

Настъплението на Киев във вражеската територия: Украинската армия вече контролира части от руски град

„Загубите на украинските въоръжени сили се увеличават драматично за тях, включително сред най-боеспособните части, които врагът прехвърля към нашата граница", каза Путин. "Врагът със сигурност ще получи достоен отговор и всички цели, които стоят пред нас, без съмнение ще бъдат постигнати", подчерта руският лидер.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14282

Водещи новини

Още новини