Русия започна антитерористична операция в три области след украинското нахлуване

Getty Images (архив)
share

Русия въведе рано тази сутрин режим на антитерористична операция в три погранични с Украйна области, съобщиха руските осведомителни агенции, като се позоваха на представители на властите.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14265

Регионални губернатори и Националният антитерористичен комитет бяха цитирани да казват, че извънредните мерки ще засегнат Курска област, където силите на Москва водят боеве с нахлули на руска земя украински подразделения, и Белгородска и Брянска, посочва Ройтерс.

ВСУ унищожиха военна колона в Курска област

В съобщението на руските власти се посочва, че решението за въвеждането на режима е взето от Александър Бортников, ръководител на руската разузнавателна служба ФСБ, в отговор на "безпрецедентните опити на Украйна да дестабилизира обстановката в редица области".

Според агенция РИА Новости въведеният особен режим включва мерки като възможно временно преместване на местни жители към безопасни райони, ограничаване на транспорта в определени зони, засилване на охраната около чувствителни обекти и следене на телефонни и други комуникации, отбелязва БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14265

Водещи новини

Още новини