"Вече сте си у дома" - Путин посрещна осемте освободени затворници

БНТ
share

Руският президент Владимир Путин лично посрещна на летището осемте свои сънародници, които бяха освободени при договорена размяна на затворници.

Първи от самолета слезе Вадим Красиков, излежавал доживотна присъда в Германия за убийството на бивш чеченски боец в берлински парк. Ключова роля за освобождаването му е изиграла Германия, отчасти като акт на солидарност със Съединените щати. Сред завърналите се в Русия са и Владислав Клюшин и Роман Селезньов, осъдени за киберпрестъпления в Съединените щати.

Със самолета пристигна и семейство Дулцеви, осъдени за шпионаж в Словения под прикритието на аржентинци. Дулцеви се смятат за агенти, обучени да приемат чужда самоличност в продължение на години. С тях бяха и двете им деца, които след присъдата бяха дадени на приемно семейство, предава БНТ.

Симеон Гаспаров: Размяната на затворници е един венец на работата на Джо Байдън

"Вече сте си у дома. Всички ще бъдете представени за държавни награди. Ще се видим отново, ще говорим за вашето бъдеще. Сега искам само да ви поздравя със завръщането у дома", заяви Владимир Путин - президент на Русия.

Водещи новини

Още новини