Байдън приветства размяната на затворници между Русия и Запада

  • 01 август 2024 19:34

  • 403
  • 1
Байдън приветства размяната на затворници между Русия и Запада
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в приветства размяната на затворници, постигна днес между Русия и още няколко страни, сред които  и неговата. Той определи размяната като "дипломатически подвиг", предадоха световните агенции.

Малко преди това в изявление на Белия дом размяната беше определена като историческа.

Размяната беше извършена между Русия от една страна и Германия, САЩ и европейски страни. Тя се състои в турската столица Анкара.

Русия освободи американци и опозиционер от затвора. Разменя ги срещу свои граждани

"Някои от тези жени и някои от тези мъже бяха несправедливо задържани в продължение на години. Всички те преживяха невъобразими страдания. Тяхната агония днес приключи", заяви Байдън.

Той потвърди, че трима сред освободените от Русия затворници, са американски граждани, а един е гражданин, притежаващ зелена карта. Сред освободените от Русия има и петима германци и седем руснаци, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
403 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Емѝ...баба гицка вкарвам си го в анала МЍРОСЛАВ БЛ

2024.08.01 | 19:45

1
❤️Здравейте) Казвам се Мирослав Блажев КАТИЛА от Севлиево, на 49 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки с други мъже) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21

Добави коментар

Водещи новини