Бивш депутат в Москва пострада при руски удар в Киевска област

Getty images (архив)
share

"Бившият депутат от Държавната дума (долната камара на парламента в Москва) Иля Пономарьов пострада при руски въздушен удар в Киевска област", това написа украинското издание УНИАН.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14217

"Силите на страната-агресор извършиха тази нощ атака с дронове. Един от безпилотните самолети се взриви пред входната врата на жилището на ексзаконодателя. Вследствие на това бяха ранени той и жената, с която живее", добави медията.

"Двамата получиха много травми, но няма опасност за живота им", посочи още УНИАН.

Самият Пономарьов коментира атаката със следните думи: Явно днес е вторият ми рожден ден. Петият опит за покушение срещу мен бе най-успешният и най-нестандартният и отбраната срещу тази атака бе най-трудната за мен. Да вървят по дяволите! Ще разкрия подробности по-късно.

 

Пономарьов (роден на 6 август 1975 г.) бе депутат от 2007 до 2016 г. Той бе единственият законодател в Държавната дума, който на 16 март 2014 г. гласува против руската анексия на украинския черноморски полуостров Крим. През същата година депутатът замина за САЩ, а две години по-късно той се пресели в Украйна.

Пономарьов стана украински гражданин с указ на бившия държавен глава Петро Порошенко през 2019 г., това показа справка, направена от екипа на novini.bg.

Руски атаки с дронове поразиха тази нощ украинска енергийна инфраструктура и причиниха прекъсване на тока

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14217

Водещи новини

Още новини