Кремъл призова опозицията във Венецуела да приеме загубата и да поздрави Мадуро за изборната победа

Getty Images/Guliver
share

Политическата опозиция във Венецуела трябва да приеме, че „е загубила и да поздрави Николас Мадуро за победата му“, призова в изявление Кремъл, цитиран от Ройтерс.

Както Мадуро, така и опонентът му обявиха победа на президентските избори, които бяха произведени в неделя, а вчера в южноамериканската страна избухнаха протести срещу третия мандат на президента.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков посочи, че външни сили не трябва да се опитват да дестабилизират Венецуела, която е близък съюзник на Русия, след като Вашингтон и няколко други чужди правителства се усъмниха в официалните резултати.

„Много е важно опитите за всяване на смут в ситуацията във Венецуела да не се подхранват от трети страни, от трети лица, и Венецуела да бъде свободна от външна намеса“, подчерта Песков.

Вчера в центъра на венецуелската столица Каракас избухнаха протести и сблъсъци. Демонстрантите обвиниха властите във фалшификация на изборите, след като Мадуро беше обявен за победител във вота, отбелязва БТА. Министърът на отбраната Владимир Падрино Лопес съобщи, че над 20 военни са били ранени по време на сблъсъците.

Николас Мадуро изкара банди срещу протестиращи

Водещи новини

Още новини