Русия съобщи, че е прехванала американски бомбардировачи над Арктика

Gettyimages
share

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че руски изтребители МиГ-29 и МиГ-31 са попречили на американски стратегически бомбардировачи В-52Н да нарушат държавната граница над Баренцово море.

"На 21 юли тази година с руските средства за контрол на въздушното пространство над акваторията на Баренцово море беше открита приближаваща се към държавната граница на Русия групова въздушна цел. За да се опознае въздушната цел и да бъде предотвратено нарушаването на руската държавна граница, във въздуха бяха вдигнати изтребители МиГ-29 и МиГ-31 от състава на дежурните сили за противовъздушна отбрана. Екипажите на руските изтребители идентифицираха въздушната цел като двойка стратегически бомбардировачи Б-52 от ВВС на САЩ", се казва в изявлението, цитирано от БТА.

Министерството на отбраната на Русия уточнява, че "когато руските изтребители се приближили, американските стратегически бомбардировачи са променили курса си, като се обърнали и отдалечили от държавната граница на Русия".

Киев отблъснал руска въздушна атака

"Руските самолети се върнаха благополучно на летищата в базите си и не беше допуснато нарушаване на държавната граница на Русия", пише още в изявлението.

Водещи новини

Още новини