Путин с топло посрещане за Орбан: Скъпи приятелю, добре дошъл в Москва

Кадър: Youtube
share

Президентът Владимир Путин посрещна в Москва унгарския премиер Виктор Орбан не само като „партньор на Русия“, но и като председателстващ Съвета на ЕС.

„Скъпи министър-председател, скъпи приятел, добре дошъл в Москва. Доколкото разбирам, този път идваш, освен в качеството си на наш стар съюзник, така и в качеството си на председателстващ Съвета на Европейския съюз“, каза Путин на Орбан при посрещането му.

По-рано от унгарското правителство съобщиха, че посещението на Виктор Орбан е „мисия за мир“, въпреки неодобрителните реакции сред лидерите на ЕС.

Край на догадките: Орбан пристигна при Путин в Москва

Преди визитата си до руската столица Орбан отбеляза, че страната му е една от малкото, които са в състояние да посредничат за разговори между Русия и Украйна.

Броят на държавите, които могат да говорят и с двете [воюващи] страни, намалява драстично, и скоро Унгария може да остане единствената в това отношение, посочи Орбан.

Унгарският премиер изрази благодарност, че Путин е приел да го посрещне в „толкова сложна обстановка“, и припомни, че последната им среща е била през 2022 г., малко преди войната в Украйна, информира 20minutos.

Водещи новини

Още новини