Обвиниха бивш местен управник в Дагестан в подпомагане на терористична дейност

Getty images (архив)
share

"Обвинения в подпомагане на терористична дейност бяха повдигнати на бившия управник на Сергокалинския район в южната руска автономна република  Дагестан – Магомед Омаров", това написа медията от Израел нюзру.

"Местната прокуратура заяви, че уволненият вчера ръководител на местно ниво е знаел за ислямистките възгледи на синовете си Осман и Адил и за това, че те са подготвяли нападенията от 23 юни тази година", добави цитираното издание.

"По-рано Магомед Омаров бе изключен от редиците на партията на властта в Москва "Единна Русия" и освободен от длъжността секретар на местната организация", посочи още нюзру.

"Според израелски източници Осман Омаров е поддържал  връзки с клетка на "Ислямска държава" в Турция.  В Дагестан синът на бившия управник се е занимавал със строителен бизнес и е бил собственик на кафене", допълни медията от Еврейската държава.

Както вече екирът на novini.bg писа, в неделя ислямисти нападнаха полицейски постове, синагоги и православни черкви в столицата на Дагестан Махачкала и в град Дербент.

Въоръжени нападнаха синагога и църкви в Дагестан, убиха свещеник и полицаи

"Общият брой на загиналите нарасна до 21. Повечето от жертвите са служители на реда. Сред убитите има и православен свещеник, добави базирината в Израел медия.

"Ликвидирани са около петима терористи. Сред тях са и синовете на Омаров. Също така днес стана известно, че в атаката е участвал и ММА-боецът Гаджимурат Кагиров", написа още нюзру.

 

Водещи новини

Още новини