Кремълски пропагандист напсува Сърбия в ефир заради военната ѝ помощ за Украйна

Getty images (архив)
share

"Мощна псувня в ефир по адрес на Сърбия отправи кремълският пропагандист Сергей Мардан", това написа украинската медия УНИАН.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14022

В ефира на предаване, излъчвано по санкционирания от Европейския съюз, САЩ, Великобритания и други страни по света телевизионен канал "Русия 1" и водено от смятания за неофициален говорител на руския президент Владимир Путин - журналиста Владимир Соловьов - Мардан каза: Ето чета в британския вестник "Файнешъл таймс". Република Сърбия увеличава производството на боеприпаси и ги продава на Запад.

"Всички ние много добре знаем, къде отиват тези снаряди – Бахмут, Работине и т.н.", заяви Мардан.

"Не можаха ли сърбите да продадат тези снаряди на нас? Можаха, но не искаха. Те спечелиха 800 милиона евро с цената на кръвта на нашите момчета, които загиват в Специалната военна операция (както Москва нарича пълномащабната си инвазия срещу Украйна, започнала 24 февруари 2022 г.)", продължи пропагандистът.

Мардан продължи: Трябва ли все още да смятаме Сърбия за братска страна? Дявол да я вземе Сърбия. Тя се държи като най-долна к—ва)!  


Малко по-късно Мардан се извини.

"Братя сърби, прощавайте за нецензурните изрази по ваш адрес. Аз се подведох по провокация на нашите общи врагове", заяви той.

Русия изпрати на фронта в Украйна колички за голф

 

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14022

Водещи новини

Още новини