Украинските сили обявиха, че са унищожили база за дронове в Русия

Getty Images/Guliver
share

Украинските военноморски сили съобщиха днес в канала си в социалната мрежа „Телеграм“, че въоръжените сили на страната са унищожили база за безпилотни летателни апарати в южния руски Краснодарски край, съобщи ДПА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14022

Публикувани са снимки, които потвърждават разрушаването на складове, съоръжения за обучение на оператори и контролни пунктове в руския регион, разположен източно от Кримския полуостров.

Съобщава се, че ударът е нанесен с дронове в четвъртък през нощта със съдействието на Службата за сигурност на Украйна.

Тогава руското министерство на отбраната съобщи, че е отблъснало голяма атака с БПЛА в югоизточната част на Русия. Губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев съобщи за няколко атаки, допълвайки, че петролна рафинерия и друг обект са пострадали от отломки от свалени дронове.

Русия атакува украинска енергийна инфраструктура, има ранени

Според идващата от Киев информация по време на ударите са убити инструктори за управление на дронове, както и обучавани от тях войници.

Безпилотните летателни апарати станаха едно от най-важните оръжия и за двете страни от конфликта. Руските дронове, ракети и планиращи бомби са причинили опустошителни щети в Украйна, особено срещу нейната електропреносна мрежа, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14022

Водещи новини

Още новини