Руски петролни терминали край пристанище Кавказ са ударени с ракети Нептун

gettyimages
share

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщава, че военноморските сили на страната са атакували петролни терминали и фериботен пункт в Краснодарския край с украински ракети "Нептун".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14044

"Ударната група на силите и средствата на украинските въоръжени сили удари фериботния пункт и нефтения терминал на пристанище Кавказ, което се намира в Краснодарския край на Руската федерация", се казва в сутрешното съобщение на генералния щаб.

Според съобщеното ударът е извършен рано на 31 май, т.е. "на следващата нощ, след като украинските сили за отбрана с прецизни удари са извадили от строя фериботите на Керченския фериботен пункт" в анексирания Крим, които са плавали към пристанището на Кавказ.

Двама души бяха ранени при украинска въздушна атака по руско петролно депо в Краснодарския край

 

"Петролният терминал край пристанище Кавказ е бил ударен от няколко ракети украинско производство от бреговата ракетна система "Нептун", съобщава Генералния щаб.

Освен това, украински дронове са ударили друг нефтен терминал в Краснодарския край на Руската федерация.

В петък сутринта губернаторът на Краснодарския край съобщи, че украински дронове са атакували нефтено депо в Темрюкския район на региона. По думите му в резултат на това са се запалили три цистерни, има и пострадали сред служителите на базата.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14044

Водещи новини

Още новини