Идва ли краят на войната в Украйна?

БТВ
share

Прякото участие и ангажимент на световните лидери е от значение. Не знаем воюващите страни дали ще присъстват на срещата в Швейцария. Крайно време е да се намери механизъм за прекратяване на военните действия при едни справедливи правила. Това заяви бившият военен министър Николай Свинаров в ефира на бТВ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14010

„Владимир Путин отказва участие до момента. Кремъл не преговаря с всички участници, а само със сериозния си опонент, в случая САЩ. Не знам Русия ще седне ли на масата за преговори с още 80 страни”, коментира дипломатът Елена Поптодорова.

Тя смята, че на срещата в Швейцария ще стане ясно в каква посока вървят разговорите.

Свинаров е на мнение, че проблемът не е каква част от Украйна иска Русия, а какъв натиск могат да окажат големите държави на Русия: „Отношенията Китай-Русия ни показват, че двете страни са сближени, но може пък да е точно обратното – може би се налагат чести срещи, за да се сближат.”

Румен Радев: Войната в Украйна няма да спре с повече оръжие и изпращане на войски

По думите му позицията на президента Румен Радев от Будапеща много напомня на тази на политическите сили, които се обявяват за русофилски в страната.

„Крещящо отсъствие на Радев от България. Парламентарната асамблея на НАТО у нас е уникална възможност, и да я пропуснеш – това е съзнателен избор. Това е тревожно”, подчерта Поптодорова.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14010

Водещи новини

Още новини