Първият западен журналист, взел интервю от Путин след старта на войната в Украйна, започна работа в руска ТВ

Getty images (архив)
share

"Американецът Тъкър Карлсън, първият западен журналист, който взе интервю от руския президент Владимир Путин след старта на войната в Украйна (24 февуари 2022 г.), започна работа в руска телевизия", това написа базираното в Нидерландия издание "Москоу таймс".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14197

"Гражданинът на САЩ стана водещ на авторско предаване, излъчвано по държавния национален канал "Русия 24". То е съвместен проект на медията и на канала на Тъкър Карлсън в YouTube", допълни медията.

"Първото шоу бе излъчено вчера. То бе посветено на кърлежите и пренасяната от тях лаймска болест", посочи още изданието.

"Тъкър Карлсън напусна миналата година американската телевизия Фокснюз. Там той водеше политическо шоу с аудитория от над 3 милиона зрители", припомни "Москоу таймс".

През февруари тази година той проведе интервю с държавния глава на страната–агресор.

Путин пред Тъкър Карлсън: Русия ще се бори за интересите си докрай

"Русия 24" е създадена през 2007 г. Тя е забранена в Европейския съюз, Великобритания, Украйна и  Молдова. Медията малко след клането в киевското предградие "Буча" от края на март 2022 г. заяви, че смъртта на около 400-те души е инсценировка", това показа справка, направена от екипа на novini.bg.

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14197

Водещи новини

Още новини