Медведев плаши Зеленски с покушение по хитлеристки

Getty Images, архив
share

Недоволните кръгове в Украйна може да се опитат да убият Володимир Зеленски по сценария на покушението на част от германския елит срещу Адолф Хитлер през 1944 г. Но той ще бъде заменен от "оперетна фигура“, казва заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в интервю пред ТАСС.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14019

Той допусна в Украйна след изтичането на президентските пълномощия на Зеленски на 21 май "размирици сред обществените слоеве, които ще бъдат брутално потушени“. "Или опит за убийство на злобния клоун-кокаинист, който може да следва сценария на покушението срещу Хитлер, извършено от граф фон Щауфенберг през юли 1944 г. Особено ако част от недоволната украинска олигархия реши да отстрани безумното актьорче , заменяйки го с по-лоялна фигура“, заяви Медведев.

Съюзници на Путин предупредиха Макрон: Френските войски, пратени в Украйна, ще имат съдбата на Наполеоновата армия

Това обаче няма да промени нищо нито за украинците, нито за Русия освен ако не се появи нова оперетна фигура, която не е ограничена от собствената си забрана за преговори с Русия.

Правомощията на настоящия президент на Украйна, според конституцията, изтичат в нощта на 21 май. Изборите в страната трябваше да се проведат през март, но не бяха проведени под предлог на действащото военно положение.

На Русия ѝ се иска да използва опита на Коминтерна, за да промени световния ред

Зеленски подписа през октомври 2022 г. указ, забраняващ всякакви преговори с Русия по време на президентството на Владимир Путин. Москва подчертава, че никога не е отказвала преговори с Киев и подкрепя конструктивните предложения за диалог.

Организиран през 1944 г. от група висши офицери от Вермахта, водени от полковник Клаус фон Щауфенберг, опитът за убийство на Хитлер остава в историята като "Заговорът от 20 юли“. Планът на германската съпротива се проваля, защото срещата на щаба беше преместена извън бункера  и това смекчава взривната вълна от една от двете взривили се бомби. Хитлер получава мозъчно сътресение и няколко изгаряния. Резултатът е чистка в германската армия, в резултат на която около 200 души са екзекутирани или умират в ареста.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14019

Водещи новини

Още новини