Полицаи в Москва пребиха ветеран от войната в Украйна

Getty images (архив)
share

"Ветеран от руската война срещу Украйна бе пребит от полицаи в Москва", това написа украинското издание "Обозреватель".

Всичко по темата:
Атентатът в Москва 120


"Случката е стана на 10 април по време специализирана операция срещу нелегалната емиграция. Пазителите на закона помислили якута (представител на тюркоезична народност, живееща в Североизточна Русия), който е бил с монголоидни черти, за гастарбайтер от някоя бивша съветска република в Централна Азия. Полицаите му нанесли му побой, сложили му белезници и го закарали в полицейски участък", продължи разказа си медията.

"В управлението се е оказало, че мъжът е гражданин на Руската федерация и за участието си в така наречената Специална военна операция (както Москва нарича пълномащабна си агресия срещу Украйна) е получил няколко награди. Заедно с ветерана е бил бит и задържан и негов сънародник", допълни "Обозреватель".

"След атентата в Москва от 22 март 2024 г. властите на централно и местно ниво започнаха масови акции срещу имигранти от Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Туркменистан и Узбекистан. На много места на гражданите на тези страни вече им е забранено да упражняват някои професии (таксиметрови шофьори, селскостопански работници, и други)", посочи още изданието.

Още един заподозрян за атентата в Москва е вкаран в предварителния арест

"С мълчаливото съгласие на управниците членове и симпатизанти на крайнодесни организации зачестиха и ожесточиха погромите над хора, които не приличат на руснаци", добави медията.

"Наскоро при един такъв погром пострада жена, родом от южната руска автономна република Дагестан. "Нацистите  ни нападат и бият посред бял ден, докато моите сънародници се бият срещу "нацистите" в Украйна", сподели Амина, цитирана от изданието.

 

Всичко по темата:
Атентатът в Москва 120

Водещи новини

Още новини