Секретарят на руския Съвет за сигурност отново обвини Украйна за атентата в Москва, пак не предостави доказателства

Gettyimages (архив)
share

Секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев каза, че "украинските специални служби" стоят зад смъртоносната стрелба на концерт край Москва миналия месец и че Украйна е под контрола на САЩ, предадоха световните агенции.

Всичко по темата:
Атентатът в Москва 117

„Опитват се да ни натрапят, че терористичният акт е извършен не от киевския режим, а от привърженици на радикалната ислямска идеология, може би членове на афганистанския клон на "Ислямска държава", каза Патрушев по време на визита в казахстанската столица Астана, където присъства на 19-ата годишна среща на секретарите на съветите по сигурността на страните-членки на Шанхайската организация за сътрудничество, съобщават руски медии, предаде БТА.

"Много по-важно е обаче бързо да се установи кой е клиентът и спонсорът на това чудовищно престъпление. Следите му водят до украинските специални служби. Но всички знаят, че киевският режим не е независим и е напълно контролиран от САЩ. Необходимо е също да се има предвид, че ИД, „Ал Каида“  и други терористични организации са създадени от Вашингтон“, подчерта той и припомни, че „престъпниците, извършили това масово убийство, както и техните съучастници" са били арестувани при опит за пробив на руската държавна граница, където се е подготвял "прозорец за преминаването им в Украйна“. 

Секретарят на руския Съвет за сигурност: Украйна стои зад атентата в Москва

Патрушев не предостави доказателства за поредното твърдение на Русия за украинско участие в нападението.

Украйна отрече да има нещо общо с атаката, при която загинаха най-малко 144 души, а САЩ заявиха, че екстремистите на „Ислямска държава“ носят отговорността за нея.

Всичко по темата:
Атентатът в Москва 117

Водещи новини

Още новини