Ердоган поздрави Путин за победата

gettyimages
share

Президентът на Турция Реджеп Ердоган се присъедини към държавните ръководители, които поздравиха Владимир Путин за победата му на президентските избори в Русия.

В телефонен разговор Ердоган е изразил пред Путин увереност в положителната еволюция на турско-руските отношения и готовност да помогне за връщане на Русия и Украйна на масата за преговори, посочиха от канцеларията на Ердоган.

По-рано Путин получи поздравления и от ръководителите на Китай, Индия, Северна Корея, Венецуела, Никарагуа, Куба и други държави.

Официално: Владимир Путин е спечелил петия си президентски мандат

Западните лидери определят изборите, в които за Путин според официалните данни са гласували рекордните над 87 процента,  като "нелегитимни и нечестни". А според Киев организираният вот е "симулация".

Българското правителство се присъедини към позицията на ЕС, който не признава резултатите от изборите, проведени от Русия в незаконно окупираните от нея територии на Украйна. А изборите като цяло, според МС, са поредно доказателство за нарастващ и систематичен натиск върху опозиционни политици, неправителствени организации, медии и критици на  Кремъл.

Водещи новини

Още новини