Ердоган на посещение в САЩ на 9 май

  • 29 март 2024 15:12

  • 256
  • 2
Ердоган на посещение в САЩ на 9 май
© gettyimages

Президентът на Турция Тайип Ердоган ще посети Съединените американски щати на 9 май. Това заяви турски служител по сигурността, цитиран от Ройтерс. Това ще е първата среща на турският лидер с администрацията на Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в.

Това ще е първата визита на Ердоган във Вашингтон от 2019 г. насам.

Връзките между съюзниците в НАТО, отдавна обтегнати от различия по редица въпроси, се размразиха, откакто Анкара ратифицира кандидатурата на Швеция за членство в Алианса през януари, след 20-месечно забавяне, което разочарова САЩ.

Реджеп Ердоган призова избирателите масово да гласуват за кандидатите на ПСР на предстоящите местните избори

Служителят по сигурността не предостави подробна информация за посещението. Той отбеляза, че висшият служител на турското разузнаване Ибрахим Калин ще се срещне с членове на Камарата на представителите на САЩ за разговори относно планираното посещение и други двустранни въпроси.

Очаква се Байдън и Ердоган да обсъдят и войната между Израел и Хамас, както и сътрудничеството в отбранителната индустрия, включително наскоро одобрената покупка от Турция на американски изтребители F-16, пише news.bg.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
256 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.03.29 | 17:43

2
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman
ТУр4иН Си ГАнин все ТАИА

2024.03.29 | 15:54

1
гнусен потурнак.. мус е и зкнедзам НА СуТРААТТА МА АНГАЛска

Добави коментар

Водещи новини