Путин: Пълномащабен конфликт между Русия и НАТО не е изключен

Gettyimages
share

В бъдеще не е изключено да се стигне до пълномащабен конфликт между Русия и НАТО, но в такъв случай светът ще бъде на крачка от трета световна война, от която никой не е заинтересован. Това заяви кандидатът за президент на Русия и настоящ държавен глава Владимир Путин на пресконференция снощи в предизборния си щаб, предаде ТАСС.

Путин направи изявления, след като частични резултати от президентските избори показаха, че е спечелил вота с рекорден резултат за постсъветската епоха.

Русия знае за присъствието на военнослужещи от страните от НАТО в Украйна, каза на пресконференцията Владимир Путин и допълни, че те масово умират там, съобщава ТАСС. 

"Въоръжени военнослужещи на страни от НАТО присъстват там, ние знаем. Чуваме и френска реч там, и английска реч. В това няма нищо добро, преди всичко за тях, защото те умират там, и то масово", каза той.

Путин обърна внимание на факта, че френският президент Еманюел Макрон, който преди това направи изявления за евентуално изпращане на войски в Украйна, вече е успял да внесе "корекции" в позицията си, пише БТА.

Путин се бил съгласил на сделка със Запада за размяна на затворници, включваща Алексей Навални

"В смисъл, че този контингент ще има второстепенни функции, ще се занимава с обучение на военнослужещи в Украйна, ще обяснява как да се използва западната техника и някои други функции от този род", каза руският президент и допълни, че „това не е много по-различно от това, което правят наемниците".

По думите на Путин Франция би могла да изиграе роля не за изостряне на конфликта в Украйна, а за мирното му уреждане и тази възможност все още не е пропусната, информира ТАСС. 

Според руския държавен глава с агресивната си външнополитическа реторика френският президент Еманюел Макрон "иска да прикрие малко вътрешнополитическите проблеми“.

Водещи новини

Още новини