Бивш шеф на британското външно разузнаване: Владимир Путин страда от Паркинсон и параноя?

Getty images (архив)
share

"Вероятно руският президент Владимир Путин страда от болестта на Паркисон", това каза бившият шеф на британската служба за външно разузнаване МI6 Ричард Диърлъв пред лондонския вестник "Индипентънт".

Всичко по темата:
Смъртта на Алексей Навални 191

"Не съм медик. Аз обаче често коментирам здравето на стопанина на Кремъл с мои приятели и познати лекари. Специалисти ми казаха, че държавният глава на Русия има явни признаци на болестта на Паркинсон", каза човекът, стоял начело на МI6 от 1999 до 2004 г.

Болестта на Паркинсон е неврологично заболяване. Един от симптомите му са неволни потрепервания на крайниците, показа справка на екипа на novini.bg.

Британската медия към Путин: Владимире, добре ли си?

Диърлъв също предположи, че лидерът на Руската федерация страда и от параноя.

"Убийството на Алексей Навални ме кара да смятам, че Путин има проблеми с психиката. Много е вероятно да става дума за параноя. Критикът на Кремъл не представляваше никаква заплаха за властта на Путин, докато излежаваше присъдите си", посочи още бившият високопоставен разузнавач от Обединеното кралство.

"Мъртвият Навални е по-опасен за властта в Москва", добави Диърлъв.

"Диърлъв обаче се отказа да прогнозира дали смъртта на опозиционера ще предизвика масови протести в Русия", написа още медията.

 

Всичко по темата:
Смъртта на Алексей Навални 191

Водещи новини

Още новини