Над 100 арестувани на демонстрации в памет на Навални в Русия

Gettyimages
share

Полицията в Русия е арестувала над 100 души на организираните бдения и демонстрации в 10 града в памет на опозиционния лидер Алексей Навални, съобщи правозащитна група, цитирана от световните информационнни агенции, предаде БНР.

Всичко по темата:
Смъртта на Алексей Навални 193

47-годишният Навални почина вчера в колония със строг режим в Арктика, където излежаваше 19-годишна присъда за екстремизъм. Кадри от двата най-големи руски града - Москва и Санкт Петербург - показват как полицаи изтръгват плакати от протестиращите и извеждат други от импровизирани места за поклонение в памет на Навални. Бдения и демонстрации имаше в редица европейски столици, включително и в София.

Руски опозиционер за смъртта на Навални: Става въпрос за мъст

Европейският съюз и Съединените щати посочиха ръководството на руската държава като отговорно за смъртта на Навални. Американският президент Джо Байдън сподели, че е  "разгневен", но не и изненадан от случилото се с опозиционния лидер

Днес, ден след смъртта на Навални - официално започва предизборната кампания за президентските избори в Русия, които се очаква да осигурят пореден мандат на държавния глава Владимир Путин.

Всичко по темата:
Смъртта на Алексей Навални 193

Водещи новини

Още новини