НАТО за смъртта на Алексей Навални: Русия трябва да отговори на много сериозни въпроси

Getty images (архив)
share

"Русия трябва да отговори на много сериозни въпроси", това каза генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, предаде Скайнюз.  

Всичко по темата:
Смъртта на Алексей Навални 191

"Трябва да се установят всички обстоятелства около смъртта на руския опозиционер Алексей Навални", каза още ръководителят на Северноатлантическия пакт.

Говорителят на Навални: Нямаме потвърждение за смъртта му

В отговор външното министерство на Москва заяви: Моменталната реакция на НАТО и нейното ръководство е саморазоблачителна. Все още няма съдебно медицинска експертиза, те вече си направиха изводите.

"Новината за смъртта на господин Алексей Навални е ужасна", заяви британският премиер Риши Сунак. "Този човек демонстрираше непоколебима храброст до последния миг от своя живот", заяви министър-председателят.

Външният министър на Обединеното кралство Дейвид Камерън заяви: Владимир Путин и неговият режим убиха господин Навални.

Германският канцлер Олаф Шолц от своя страна заяви: Опозиционерът плати за смелостта си най-високата цена. "Той плати със своя живот", каза той.

"Светът загуби борец, чиято смелост ще се помни за поколения напред, това написа председателят на Европейския парламент Роберта Мецола. Ужасена съм от смъртта на Алексей Навални, носителя на наградата "Сахаров" на ЕП за свобода на мисълта. Русия му взе свободата и живота, но не успя да му отнеме достойнството. Битката му за демокрация продължава", добави Мецола, цитирана от БТА.

"Мрачно напомняне за това каква е същността на Путин и неговият режим. Да се обединим в нашата борба за свободата и сигурността на тези, които дръзват да се изправят срещу авторитаризма, това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен", предаде Скайнюз.

 

 

Всичко по темата:
Смъртта на Алексей Навални 191

Водещи новини

Още новини