OnlyFans попълни украинския бюджет с 1,3 милиона долара

Freepik
share

Онлайн платформата OnlyFans е попълнила бюджета на Украйна с 1,27 милиона долара, съобщава изданието "Украинская правда“, като пояснява, че постъпленията са от данъци, каквито плащат всички чуждестранни лица, предоставящи електронни услуги в страната.

Данните бяха обявени от председателя на парламентарната комисия по финанси, данъчна и митническа политика Даниил Гетманцев. "96 подадени декларации ще осигурят приходи в бюджета в размер на 2,51 милиарда гривни. В сравнение с третото тримесечие размерът на приходите се е увеличил с 421 милиона гривни“, подчерта той.

Украйна променя из основи бизнес правилата

Най-големите платци през четвъртото тримесечие на 2023 година са Google, Sony, Etsy, Apple, Meta, Wargaming Group и стрийминг платформата Netflix. "OnlyFans изчисли и плати 1,27 милиона долара за предоставяне на услуги в Украйна през 2023 година“, поясни Гетманцев.

През юни 2021 година Върховната рада прие на второ четене законопроект, който по-специално задължи интернет гигантите, опериращи в Украйна, да плащат данъци в страната.

Водещи новини

Още новини