Медведев: Интифадата ще продължи вечно

gettyimages
share

САЩ водят света към най-дълбоката пропаст и техните решения показват болестта на цялото общество, и загубата на остатъците от съвестта, смята заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2350

"Светът, воден от Съединените щати, продължава да се плъзга в най-дълбоката бездна. Вземат се решения, които ясно показват не само необратимото психическо разстройство на техните носители, но и загубата на остатъци от съвест. Решенията са значими и малки, но явно крещи за болестта на цялото общество", написа Медведев в канала си в Telegram.

Медведев отбеляза, че президентът на САЩ Джо Байдън нарече парите, които трябва да бъдат похарчени за смъртта на други хора далеч от Съединените щати, "умна инвестиция".

Израелски депутат към Русия: Като приключим с вашите протежета от "Хамас", ще си платите!

"Излизането отвъд шамандурите на една идеологическа тенденция вече е пряко наказуемо на Запад. Можете да изразите съболезнования на израелците, но не и на палестинците. Не трябва да ги съжалявате", коментира Медведев, цитиран от "Труд".

Според него резултатът от това е очевиден.

"Интифадата ще продължи вечно. И количеството на доставените оръжия рано или късно ще се превърне в качество", допълни още Медведев.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2350

Водещи новини

Още новини