Кремъл търси старец, който да "конкурира" Владимир Путин на вота за президент

Getty (архив)
share

"В Кремъл трескаво търсят човек, когото да обяват за "конкурент" на сегашния президент Владимир Путин на вота за държавен глава, очакван през 2024 г.", написа  в. Украинская правда.

"В Кремъл вече са подготвили документ с изкисквания към Централната избирателна комисия. В него "горещо се препоръчва" до надпреварата да не се допускат кандидати на възраст под 50 години. В администрацията на държавния глава на Руската федерация се опасяват, че по-млад претендент би накарал гласоподавателите да се замислят, че над 70-годишният Владимир Путин вече не е техният любимец и да отдадат предпочитанията си на представител на новото поколение", посочи още медията.

"Смята се, че освен партията на президента "Единна Русия", свои кандидати ще издигнат още три парламентарно представени партии – Комунистическата партия на Руската федерация (КПРФ), Либералнодемократическата партия и формацията "Нови хора". Лидерът на петата голяма сила в парламента "Справедлива Русия" Сергей Миронов вече обяви, че няма да издига претендент за президент и ще подкрепи Путин", допълни вестникът.

"В администрацията на Путин много разчитат, че лидерът на КПРФ Генадий Зюганов ще се кандидатира за пост номер едно в държавата. Той е роден през 1944 г. и е с осем години по-стар от Путин, което го прави най-подходящия "конкурент" на настоящия президент", написа още "Украинская правда".

Генадий Зюганов

"Най-големият успех на лидера на КПРФ по време на президентски избори бе през 1996 г. Тогава той получи над 40% в първия тур, изправи се срещу първия президент на Русия Борис Елцин, но загуби балотажа. Зюганов взе участие и във вотовете за държавен глава през 2000 г., 2004 г. и 2008 г., спечелени от Путин. Зюганов не издигна кандидатура си на последните избори през 2018 г.", показа справка на novini.bg.

Си Цзинпин: Владимир Путин ще бъде преизбран през 2024 г.

Водещи новини

Още новини