Украинските обстрели в гранични области на Русия са нанесли материални щети

gettyimages
share

Руските власти съобщиха днес за украински обстрели в гранични области. Няма пострадали хора, но са нанесени материални щети, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14700

Украински дрон атакува сграда на руското министерството на вътрешните работи в Брянска област, съобщи регионалният губернатор на Александър Богомаз.

"През нощта въоръжените сили на Украйна извършиха нападение срещу Трубчевския район. Безпилотен летателен апарат е бил свален над сградата на районното полицейско управление. Няма жертви и пострадали. Има щети по покрива и прозорците", написа в "Телеграм" губернаторът на граничещата с Украйна руска област.

В момента на мястото работят оперативни служби.

След това Богомаз съобщи, че украинските въоръжени сили са обстрелвали и село Ломаковка също в Трубчевски район. Нанесени са щети на четири сгради и два автомобила. Засегнато е и електрозахранването, но няма пострадали хора, добави губернаторът на Брянска област, предаде БТА.

Властите в друг граничещ с Украйна руски регион също съобщиха за обстрели.

Украинските въоръжени сили са изстреляли през последното денонощие над 100 боеприпаса по Белгородска област, написа днес в "Телеграм" губернаторът Вячеслав Гладков.

Няколко взривни устройства са били хвърлени от дронове. В резултат на обстрелите са нанесени щети на три къщи, гараж и електропровод, но няма пострадали хора, обобщи Гладков.

Русия предприе пълномащабна инвазия в Украйна през февруари миналата година. Оттогава започнаха обстрели, атаки с дронове и прониквания на диверсионни групи на нейна територия. Първоначално тези нападения бяха спорадични, но постепенно зачестиха.

Жертвите и разрушенията при тези украински атаки на руска територия са минимални в сравнение с щетите, нанасяни от Русия в Украйна, отбелязва ДПА.

Франс прес посочва, че нападенията с дронове в Русия и в Крим са се увеличили през последните седмици, на фона на започнатата в началото на миналия месец от Украйна контраофанзива.

Русия и Украйна си размениха обвинения за обстрели срещу цивилни

Вчера сутринта руските власти обявиха, че са отблъснали такива атаки на анексирания украински полуостров, както и в Москва. При нападението в руската столица бе ранен един човек.

Също вчера украинският президент Володимир Зеленски каза, че започнатата от Русия войната постепенно се е разпространила на нейна територия.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14700

Водещи новини

Още новини