Русия и Украйна си размениха обвинения за обстрели срещу цивилни

  • 31 юли 2023 10:18

  • 554
  • 0
Русия и Украйна си размениха обвинения за обстрели срещу цивилни
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Цивилен жител на украинския град Олешки, намиращ се на окупирания от Русия ляв бряг на река Днепър в южната Херсонска област, е загинал при украински обстрел, предаде ТАСС, като се позова на представител на службата за спешна помощ.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14700

"Престъпният киевски режим продължава да обстрелва гражданската инфраструктура на населените места на левия бряг на Херсонска област", каза той пред журналисти. 

Ръководителят украинската военна администрация в Херсонска област Олександър Прокудин от своя страна съобщи за убит цивилен при руски обстрел, предаде Укринформ.

"Само за един ден нашествениците изстреляха по областта 358 снаряда с минохвъргачки, артилерия, реактивни системи за залпов огън "Град", танкове и дронове. По град Херсон бяха изстреляни 36 снаряда", написа той в "Телеграм".

Роман Мрочко, началник на военната администрация на града, каза, че при атаката са пострадали двама души, които са откарани в болница, пише БТА.

Руските сили са нанесли ракетен удар по Харковска област

Същевременно Павло Кириленко, ръководител на украинската военна администрация в източната Донецка област, съобщи в "Телеграм", че през последното денонощие при руски обстрел е бил убит най-малко един цивилен, а петима са били ранени, предаде още Укринформ. 

Твърденията и на двете страни в конфликта не са потвърдени по независим път

Последвайте канала на

Росица Валентинова
554 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини