Мъж, заклал брутално съпругата си на работното ѝ място, бе помилван от Путин

Колаж: Novini.bg
share

Президентът на Русия Владимир Путин е помилвал мъж, осъден на 16 години лишаване от свобода за жестокото убийство на съпругата си, защото е взел участие в т.нар. "специална военна операция" в Украйна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13593

33-годишният Вадим Теков (на снимката вляво) е вкаран в затвора през 2021 г. за 16 години за убийството на Реджина Гагиева (на снимката вдясно), на 22 години. Той извършил убийството на работното ѝ място, като нахлул в офиса ѝ с нож и я наръгал 15 пъти.

Престъплението е било заснето от охранителните камери и кадрите потресоха тогава цяла Русия.

Пригожин омаловажи ролята на руската армия в превземането на Бахмут, за което съобщи Москва

От Кремъл обаче освободиха Теков и го изпратиха да се сражава в Украйна. Шест месеца по-късно Путин подписа документа, с който Теков е помилван и на практика вече е освободен от наказателна отговорност.

Заради помилването, сестрата на жертвата – Роксана Засеева, излезе на улиците на Владикавказ, където е извършено убийството, и изрази публично несъгласието си с решението на властта в Москва да освободи убиеца на Гагиева.

По думите на Засеева животът на много жени в града вече е в опасност заради предсрочното освобождаване на Теков, информира 20minutos.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13593

Водещи новини

Още новини