Зеленски: Очакваме на предстоящата среща във формат "Рамщайн" да бъдат взети сериозни решения

Getty Images/Guliver
share

Украинският президент Володимир Зеленски оповести очакванията на Киев от следващата среща на контактната група за отбрана на Украйна ("Рамщайн-11"), която ще се състои на 21 април, предаде УНИАН.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13765

"Вече се готвим за нова среща във формат "Рамщайн", заяви той в традиционното си вечерно видеообръщение. 

"Очакваме сериозни решения, които да съответстват на перспективите на бойното поле. Много амбициозни перспективи, към които се приближаваме с всички сили. И то не само за себе си, не само за Украйна, но и за цялата ни антивоенна коалиция", подчерта той.

Зеленски допълни, че забавянето на оръжейните доставки, както и губенето на време в колебания около далекобойността и останалите характеристики на предоставяните оръжия, коства живота на украински войници. 

Зеленски обеща "светлината на справедливостта" на украинците за Великден

Украйна иска от западните си партньори съвременни изтребители F-16, въпреки че нито САЩ нито другите страни, подкрепящи Киев, са взели решение за предоставянето им, отбелязва УНИАН, цитирана от БТА.

Юрий Игнат, представител на командването на украинските военновъздушни сили, заяви, че украинската армия много бързо ще освободи окупираните територии, ако Киев получи американски изтребители F-15 и F-16. По думите му украинските военни пилоти могат да се научат да летят с въпросните самолети за по-малко от половин година.  

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13765

Водещи новини

Още новини