И Беларус поздрави България за Националния празник: Неблагоприятната политическа ситуация не може да сломи духа на дружбата

Посолство на Беларус
share

Президентът на Република Беларус Александър Лукашенко поздрави народа на България с националния празник – Деня на Освобождението.

"От незапомнени времена нашите страни ги обединяват славянските традиции, общите духовни ценности, православието и кирилицата. Въпреки факта, че Беларус и България са избрали различни пътища на развитие и съюзи, нашето сътрудничество винаги е било конструктивно и е изградено на принципите на доверие и уважение", се казва в поздравлението.

Президентът също подчерта, че беларусите бяха сред онези, които се бориха за Освобождението на България и нейната независимост.

Митрофанова: Героите да не се забравят, войната срещу паметници да няма място

Александър Лукашенко изрази увереност, че неблагоприятната политическа ситуация не може да сломи духа на дружбата, да скъса многобройните междуличностни връзки между беларуси и българи. Президентът на Беларус подчерта, че Минск е неизменно заинтересован от възстановяване на равноправния политически диалог със София, разширяване на търговско-икономическото взаимодействие, контакти между регионите, съвместна научна, образователна и хуманитарна дейност.

Александър Лукашенко пожела на приятелския български народ мир, просперитет, благоденствие и ползотворен труд за благото на своята Родина.

Водещи новини

Още новини