Руски комунист организира любопитна протестна проява по време на речта на Путин пред парламента

Getty (архив)
share

Руски областен политик рискува сериозни последствия заради насмешка с участието на спагети по време на речта на руския президент Владимир Путин пред двете камари на руския парламент, предаде Ройтерс.

Представителят на Комунистическата партия Михаил Абдалкин от Самарска област, качи в ЮТюб видео, на което се вижда как той е провесил спагети на ушите си, докато стои  пред компютъра си, на екрана на който тече речта на руския президент.

Владимир Путин преустанови участието на Русия в договор със САЩ, предвиждащ намаляване на ядрени оръжия

На руски има идиоматичен израз, който касае именно провесването на спагети на ушите, като смисълът на този израз е "Лъжеш ме".

В интервю говорител на Комунистическата партия определи действията на Абдалкин като глупост и обяви, че партията ще разследва инцидента.

Руската Комунистическа партия сега е възприемана като лоялна на Кремъл. Партийният лидер Генадий Зюганов, например, похвали решимостта, която Путин е демонстрирал в речта си.

В провинциалните руски региони политици, които не са част от управляващата партия "Единна Русия" от време на време отправят критични към властта коментари.

Относно сатирата на Абдалкин потребители в интернет казаха, че страната се нуждае от повече такива хора, за да настъпи промяна в нея.

Водещи новини

Още новини