Владимир Путин пътува с брониран влак

Getty (архив)
share

"Руският президент Владимир Путин пътува с брониран влак", това написа опозиционната на властта в Москва медия "Досие Център".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13763

"Още през есента на 2021 г., когато армията на Русия започна да се подготвя за пълномащабната си инвазия срещу Украйна, държавният глава и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на страната, тръгна да загърбва пътуванията със самолети. След 24 февруари 2022 г. Владимир Путин започна да се вози най-вече в брониран влак", добави изданието.

"Причината за промяната са съображения за сигурност. Самолетите са лесни за проследяване. За железопътните композиции няма световна система, която да показва движението им в реално време. Има още една причина – самолетите, извършващи полети до руския черноморски курорт Сочи, могат да се превърнат в лесна мишена на Въоръжените сили на Украйна", написа още "Досие Център".

Направиха опит за покушение срещу Путин

"Външно бронираният влак на лидера на Русия не се различава много от обикновен влак. Той обаче е обзаведен по-добре от петзвезден хотел", допълни медията.  

"Човек №1 на Руската федерация разполага със собствени спален и работен вагони. Има и вагони за придружаващите го лица. Едно от тях е любовницата на президента Алина Кабаева", разказа изданието.

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13763

Водещи новини

Още новини