Осъден за убийство бивш руски полицай загина в Украйна

Getty images (архив)
share

"Бившият майор от полицията в южния руски град Ростов на Дон Сергей Кадацкий загина в Украйна", предаде киевското издание "Фокус".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14197

Ексслужителят на реда през 2018 г. получи 15 годишна присъда лишаване от свобода за убийството на бившата си жена и нанасяне на телесни повреди на нейния баща.

"Кадацкий е нападнал бившите си съпруга и тъст с ловна пушка и пистолет. Вследствие на атаката с огнестрелното оръжие е починала на място, а нейният баща - откаран в болница", посочи още медията.

Както вече екипът на novini.bg писа, руските власти наскоро приеха законови промени, с които позволиха на хора с тежки присъди да се бият срещу Украйна.

Русия ще мобилизира бивши затворници с присъди за тежки престъпления

Според рускоезичната версия на базираното в САЩ радио "Свободна Европа" случаят на Кадицкий не е единственият.

"Силите на Киев наскоро арестуваха Вадим Техов, излежаващ 16-годишна присъда за убийството на бившата си съпруга. В края на октомври в Украйна загина Виктор Жидаев, осъден за незаконно притежаване и разпространение на наркотични вещества", добави медията.  

"И тримата са били вербувани от частната военна компания "Вагнер". Фирмата е собственост на близкия до руския президент Владимир Путин предприемач Евгений Пригожин", добави "Свободна Европа".

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14197

Водещи новини

Още новини