Руски войници се разбунтуваха: Тук е хаос, ползват ни за пушечно месо, а Путин не знае нищо

Getty Images (архив)
share

Група руски пехотинци въстана срещу преките си началници, обвинявайки ги в "некомпетентност" и че ги използват за "пушечно месо" на фронта. По думите им само за последните четири дни 300 души от руската армия са били убити или ранени в сраженията в Източна Украйна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14197

По този повод те са решили да посетят местния проруски губернатор и да му предадат писмо, в което яростно критикуват "катастрофалния" план на своите началници, в случая генералите Рустам Мурадов и Зураб Ахмедов. Военнослужещите твърдят, че двамата крият от Кремъл хаоса в региона на Донецк и умишлено минимизират бройката на загиналите заради страх да не им бъде потърсена отговорност.

Мобилизирани руски войници се правят на мъртви на фронта заради недостатъчна подготовка

Войниците питат в писмото си губернатора докога ще се планират такива "посредствени" военни операции от Мурадов и Ахмедов.

Те не се интересуват от нищо друго, освен от себе си. За тях хората са пушечно месо. Молим ви да се свържете с върховния [главнокомандващ Путин], за да бъде изпратена комисия, която да разследва случилото се, настояват те в писмото си, информира 20minutos.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14197

Водещи новини

Още новини