Володимир Зеленски: Деца гинат заради болните амбиции на един човек

Getty (архив)
share

"Войната в Украйна няма да свърши с ликвидирането на мобилизираните руски граждани, хвърляни на фронта. Тя ще свърши по-рано", това каза президентът на Украйна Володимир Зеленски в рамките на благотворителен форум, предаде израелската медия мигнюз.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13395

"Руският лидер Владимир Путин никога не казва истината. Неговите действия се отличават коренно от думите. Въпросът не е в това дали той ще мобилизира 300 000 души, а в това, че мобилизацията в Русия започна отдавна. Ние разполагаме с тази информация благодарение на работата на нашите разузнавателни служби. Ние знаем, че във военните окръжия 300-те хиляди военни книжки са попълнени отдавна", каза още той.

По думите на държавния глава: Обявената преди няколко дни мобилизация бе извършена отдавна. Провеждаше се скрита мобилизация.

"Хората бяха привиквани в редовете на руските въоръжени сили в продължение на месеци. Мъжете бяха пращани в Украйна на вярна смърт. Когато свършиха кадровите офицери, в Украйна бяха пратени пенсионери. Свършиха пенсионерите  – пратиха курсанти. Тези деца гинат в Украйна заради болните амбиции на един човек", заяви Зеленски, визирайки Путин.

Зеленски: Мобилизацията в Русия е признание, че нейната кадрова армия "не издържа и се разпадна“

По думите на украинския президент войната на страната му срещу Русия ще свърши: Когато ние си  върнем заграбените земи.

"Ние нямаме претенции към други държави", категоричен бе лидерът на Украйна.

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13395

Водещи новини

Още новини