В нета сравниха обявената от Путин мобилизация с пращане в гроба

Getty (архив)
share

"Руският президент Владимир Путин обяви "могилизация" (игра на думи от "мобилизация" и руската дума за "гроб" "могила")", това написа израелската медия мигнюз, която подбра реакции на днешния указ на стопанина на Кремъл, обявяващ свикването на 300 000 души в редовете на въоръжените сили на Москва.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13442

"Думата "могилизация" бързо набра популярност в рускоезичния сегмент на световната мрежа", добави базираното в еврейската държава издание.

Украински блогър, цитиран от мигнюз, заяви: Мобилизация означава раздаване на мобилни телефони.

Ето кои бяха най-тревожните и спорни фрази от изявлението на Путин

"Днес един от малкото опозиционни руски сайтове "Медуза" съобщи, че активисти от младежкото движение "Весна" ("Пролет") подготвят протести пред военните окръжия в цялата страна. "Ние не искаме нашите мъже да стават пушечно месо", заявиха от сдружението.

Също така потребителят на Туитър E. Sanseverino публикува в социалната мрежа следната снимка.

Момче на видима възраст между 5 и 7 години е облечено в униформа на съветски военен от Втората световна война. До него е клекнала майка му. Тя го закопчава и му казва: Не плачи, сине! Аз пак ще народя.

Думите на жената от фотоса са намек на изказване на съветския пълководец от Втората световна война Георгий Жуков. Той на критиките, че изпраща срещу германците неопитни войници, ставали лесни жертви на врага е отговарял: Нищо, жените пак ще народят.

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13442

Водещи новини

Още новини