Тиха революция: В Русия се вслушаха в призива на Кадиров

Wikimedia Commons
share

Все повече областни управители в Русия, традиционно верни на Кремъл, започват да откликват на призива на чеченския лидер Рамзан Кадиров, който наскоро настоя всеки регион в Руската федерация да инициира собствена мобилизация, от който да се изпратят поне 1000 доброволци на фронта в Украйна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13997

Роман Староволт, губернатор на Курския регион, заяви в Телеграм, че вече е изпратил около 800 души в различни войскови единици, участващи във войната в Украйна, като допълни, че предстои да бъдат изпратени още доброволци.

Според него всеки един областен управител трябва да действа "пределно отговорно" и да обяви местна мобилизация, за да се подпомогне Русия във войната.

Кадиров е бесен на Путин, заплаши ръководството на Кремъл

Сергей Аксьонов, управител на Крим, издигнат от Москва, също се присъедини към инициативата на Кадиров за мобилизацията по региони.

Всички работим в тази посока. От Крим вече изпратихме на фронта над 1200 доброволци, в момента формираме още два батальона. Осигурили сме им необходимата екипировка и въоръжение, написа Аксьонов в Телеграм.

В четвъртък Кадиров предложи всеки един от регионите в състава на Руската федерация да изпрати минимум по 1000 души на фронта, за да се спре контранастъплението на украинците, припомня Infobae.

Чеченският лидер в последно време разкритикува остро действията на официалната власт в Москва, според когото не се влагат достатъчно усилия и ресурси срещу украинската съпротива. Кадиров дори стигна дотам да обвини Путин, че също бездейства по въпроса.

Колко още може да се бие Украйна?

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13997

Водещи новини

Още новини