Русия прати ексзатворници в Украйна. Те започнаха да тероризират цивилни

Getty (архив)
share

За терор, упражняван от страна на бивши затворници, а в момента руски военни, срещу цивилни в окупирани украински райони, съобщи киевската медия УНИАН.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13419

Според данни на изданието експандизчии в северната Харковска област са започнали да поставят ултиматуми на местни предприемачи. "Заплахите са еднотипни – или ставаш гражданин на Руската федерация, или ти налагаме данък върху колата в размер на 3000 гривни (около 74 евро)", допълни медията.

"След пристигането на батальон, съставен от бивши затворници, в Харковска облост се зачестиха оплакванията от тяхното агресивно държане спрямо мирните граждани на Украйна, добави УНИАН.

Цитираната медия посочи още, че украинският журналист Назар Приходко публикува видео как се набират войници в руски затвор. "Властите в Москва са поставили задача в местата за изтърпяване на наказанията да се съберат 10 000 души, които да получат амнистия и бъдат изпратени да се бият в Украйна", допълни той.

 

 

Днес УНИАН също написа, че в  Русия са създадени 20 подразделения от "доброволци", които да вземат участие в активните военни действия. "Най-ниската заплата е 130 000 рубли (около 2115 евро)", добави медията.

Русия смути с новосформирания батальон "Тигър", който ще воюва в Украйна

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13419

Водещи новини

Още новини