Медведев: Не е виновна Русия, че Украйна може да изчезне от картата

gettyimages
share

Европа "загуби връзка с действителността" и принуждава украинците да рискуват живота си, за да се присъединят към Европейския съюз. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13586

В последния си пост в "Телеграм", озаглавен "Техните грехове", той открои актуалните проблеми, пред които е изправен в момента Западът и за които западните страни често обвиняват Москва.

Медведев обаче подчерта, че причината за тези проблеми не е Кремъл и предупреди, че в резултат на настоящия конфликт Украйна може да изчезне от картата, а европейците ще студуват през зимата.

Медведев: Русия ще спечели войната, така че ние ще определим условията за мир

Много компании ще загубят инвестиции за милиарди долари поради решението си да напуснат Русия, а САЩ и ЕС сега са изправени пред най-високата инфлация от повече от десетилетие, отбеляза руският политик.

Накрая той изтъкна, че САЩ са "изиграли" ЕС, принуждавайки обикновените европейци да се изправят пред най-болезнените последици от санкциите, наложени срещу Москва.

В поредния си хаплив коментар Медведев нарече американският президент Джо Байдън "странен дядо с деменция", а лидерите на Европейския съюз квалифицира като "градски лунатици".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13586

Водещи новини

Още новини