Украйна: Русия обстрелва своите градове

Getty (архив)
share

"Русия обстрелва собствените си градове, за да обвини нашата страна в нападения срещу цивилни", това каза съветникът на украинския президент Волидимир Зеленски – Михайло Подоляк, предаде УНИАН.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13417


"Тези атаки се извършват по следните причини. Първо, Москва иска да поддържа сред руските граждани градуса на омраза към украинския народ", заяви сътрудникът на държавния глава в Киев.

"Второ, с въпросните атаки Кремъл иска да отвлече вниманието на хората от проблемите на Русия. И, трето, да се покаже, че ние използваме полученото от западните ни съюзници оръжие срещу цивилно население", допълни Подоляк.

По думите на служителя в администрацията на Зеленски: Всичко, което казва и върши Кремъл, се записва. Един ден сегашните руски управляващи ще бъдат изправени пред Международния наказателен съд в Хага. Те ще отговарят за геноцид не само срещу украинския, но и срещу собствения си народ.

Последното обвинение по адрес на Украйна в обстрел на цивилни цели бе отправено на 3 юли. Тогава властите на град Белгород (на около 40 километра от границата Украйна) заяви, че след ракетно нападение са загинали трима мирни жители.

Загинали и ранени в руския град Белгород след вероятно задействане на ПРО

Според Полодяк обаче на разпространени от Москва кадри са се виждали части от произвеждания само в Русия зенитноракетен комплекс "Панцир-С".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13417

Водещи новини

Още новини