Вкараха руска журналистка в психиатрия в Сибир, изказала се против войната в Украйна

Twitter
share

Руската журналистка Мария Пономаренко е застрашена от десет години лишаване от свобода или влизане в клиника за психиатрично лечение за "безсрочен" период от време, тъй като разкритикувала публично действията на Москва в Украйна.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13394

44-годишната Пономаренко, майка на две деца, е обвинена в разпространението на фалшиви новини относно "специалната военна операция" на Путин в Украйна.

Адвокатът на журналистката, Сергей Подолски, разказа пред местни медии, че непълнолетните деца на клиентката му са били разпитани от специалните служби и сега показанията на една от дъщерите ѝ се използва като основно доказателство за извършеното престъпление на Пономаренко.

Самата Пономаренко беше арестувана в Санкт Петербург през месец април. В момента жената се намира в психиатрична клиника в Сибир от времето на Съветския съюз, където ѝ биват извършвани прегледи за установяване на психичното ѝ здраве.

Руска журналистка попадна зад решетките, след като дръзна да разгневи Кремъл за войната в Украйна

Близка приятелка до Пономаренко заяви, че писмата и срещите със семейството и роднините ѝ са абсолютно забранени. Разрешено ѝ е само да се вижда и разговаря със своя адвокат, информира 20minutos.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13394

Водещи новини

Още новини