Русия подготвя мащабна атака срещу Славянск

Getty Images
share

Руските войски подготвят мащабна атака срещу град Славянск, най-важния опорен пункт на украинските сили в Донбас. Продължава настъплението към центъра на Северодонецк в Луганска област, съобщава БНР.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14703

Управителят на Луганска област Серхий Хайдай описа като "много ожесточени" боевете за Северодонецк, а представител на министерството на отбраната заяви, че украинските сили правят всичко възможно, за да осуетят обсаждането на града. Хайдай съобщи, че френски журналист е загинал, след като брониран автомобил за евакуации е бил поразен от шрапнел от руски снаряд.

Френски журналист бе убит при обстрел в Източна Украйна

Руските войски са атакували корабостроителница в Николаев, унищожавайки украинска военна техника.

Няколко души са пострадали при бомбена експлозия в контролирания от руските сили град Мелитопол. Според представител на руската военна администрация става дума за терористичен акт.

Взрив разтърси окупиран от Русия украински град

Зърното от Херсонска област се изпраща в Русия, заяви Кирил Стремусов от военно-гражданска администрация на окупираната област в Украйна. Той не изключи възможността реколтата от слънчогледово семе от областта да бъде изпратено в руски заводи за производство на олио.

Украинската група "Оркестър Калуш", която спечели конкурса "Евровизия", продаде на търг наградата си - кристален микрофон. Събраните 900 000 долара ще бъдат използвани за купуване на военни дронове за украинските сили.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14703

Водещи новини

Още новини