Путин хванат в измама?

Getty Images, архив
share

Кремълската пропаганда преди ден разпространи видео, на което руският президент Владимир Путин посещава в болница ранени руски войници. По всичко изглежда обаче, че въпросният запис е постановка - като фейка със срещата му със стюардесите преди време. Това съобщава Medialeaks въз основа на публично достъпни данни.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13468

Видеото от посещението на Путин бе разпространено от РИА Новости, която твърди, че е заснела президента в Централната военна болница "П. В. Мандрик".

На видеото държавният глава се среща с двама ранени военнослужещи, които обаче имат впечатляващо "здрав вид". Освен това в редица коментари в руските социални мрежи се посочват, че отделенията изглеждат необитаеми - по леглата няма нищо друго освен възглавници и чаршафи. Мнозина предполагат, че видеото всъщност е заснето в бункер, тъй като Путин много рядко се появява на публични места и още по-рядко общува с обикновени граждани.

Както и подозирахме – путинистите са малцинство, но шумно и платено

Именно затова още в първите минути след разпространяването на записа се появиха твърдения, че срещата е инсценировка, а "ранените войници" всъщност са агенти под прикритие на ФСО или ФСБ. Още повече, че единият от двамата солдати присъства и на друга снимка с руския президент - твърде много и то все невероятни случайности!

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13468

Водещи новини

Още новини