Владимир Путин посети ранени в Украйна военни и представи нов министър

Getty (архив)
share

"Руският президент и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на страната Владимир Путин днес посети Централната военна болница "Пьотър Мандрик" в Москва, предаде РИА Новости.

Държавният глава разговаря с войници и офицери, ранени по време на бойните действия в Украйна. Той също размени няколко думи с работещи в здравното  заведение. "Президентът бе придружават  от министъра на отбраната Сергей Шойгу, допълни медията.

Малко по-късно стопанинът на Кремъл пристигна в централата на Министерството на извънредните ситуации. Там той представи новия ръководител на ведомството - Александър Куренков. Министерският пост бе овакантен на 8 септември 2021 г. Тогава ръководителят на службата - Евгений Зиничев - загина при инцидент в северния град Норилск.

Това е втората публична изява на Владимир Путин от началото на войната на Русия срещу Украйна (24 февруари). Тогава той се появи на огромен концерт на московския стадион "Лужники" на 18 март. Поводът за събитието бе осмата годишнина от руската анексия на украинския черноморски полуостров Крим.

Владимир Путин: Ще изпълним набелязаните цели

Водещи новини

Още новини